Op zaterdag 3 oktober: Nationale Kringloopdag!!! Schatzoeken in de kringloopwinkels!
Bij zo’n 150 kringloopwinkels, aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, is het feest op zaterdag 3 oktober a.s.. Nederland gaat schat zoeken bij de kringloop tijdens de zevende Nationale Kringloopdag. Het belooft een dag vol met leuke acties, kortingen en activiteiten te worden.
Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden organiseert op 3 oktober in Amersfoort (Zwaaikom 21) een feestelijke muziekbeurs met instrumenten, cd’s en heel veel Vinyl! En in Leusden (Bedrijfsweg 1) de jaarlijkse Antiek, curiosa en designmarkt! Met natuurlijk gratis koffie & koek, en met name in Amersfoort tal van kinderactiviteiten!
DOEL NATIONALE KRINGLOOPDAG
Tijdens de Nationale Kringloopdag kan het publiek kennis maken met een heel bijzondere branche. De kringloopbranche geeft niet alleen spullen een tweede kans maar, wat veel mensen nog niet weten, geeft ook mensen een tweede kans. Om het publiek te laten zien welke goede dingen kringlooporganisaties doen voor mens en milieu zetten ze hun deuren op 3 oktober wagenwijd voor u open.
WAAROM IS KRINGLOPEN GOED, WAT LEVERT HET OP?
Als u spullen inlevert of koopt bij een kringloopwinkel levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu. Door spullen nog een tweede (of derde of vierde…) leven te geven zorgt u voor een vermindering van de afvalberg en hoeft er niet iets nieuws geproduceerd te worden. Van de 120 miljoen kg aan goederen die per jaar worden opgehaald door de winkels aangesloten bij de BKN, wordt 82 % opnieuw verkocht of hergebruikt. Dit komt dus niet op de afvalberg en scheelt 95 miljoen kg CO2 uitstoot. Dit staat gelijk aan het verwarmen van bijna 40.000 huizen een jaar lang.
Niet alleen het milieu, maar ook mensen hebben profijt van de kringloop. De opbrengst van de verkochte spullen wordt grotendeels geïnvesteerd in mensen die het moeilijk hebben om op de reguliere arbeidsmarkt een baan te vinden. Zij kunnen bij de kringloop aan de slag en in sommige gevallen zelfs aan het werk blijven. In de kringloopbranche werken bijvoorbeeld mensen die moeten re-integreren nadat ze langdurig werkloos of ziek zijn (geweest) of mensen die een beperking hebben. Bij elkaar gaat het om duizenden mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.
Kortom, kringlopen levert een grote bijdrage aan mens en milieu!
Voor meer informative zie ook: www.kringloopwinkels.nl