
“Fantastisch, heel blij dat jullie ons hielpen met de inrichting van de huiskamer ” zegt Gul Dolap, initiator van Stichting Beytna in Nieuwland! “Dankzij de inzet van vrijwilligers en zéker deze donatie en hulp van jullie als Kringloopcentrum hebben we hier een geweldig intercultureel thuis kunnen neerzetten!”
Daarmee is nu het totale bedrag van de doorgeefprijs die we vorig wonnen, goed terecht gekomen. Want niet alleen Stichting Beytna, maar ook de Volmolen van Stichting de Cultuurbrigade , het Toon Hermans Huis Amersfoort en Stadsboerderij de Vosheuvel ontvingen een donatie van ons.

Waarom deed het kringloopcentrum schenkingen aan deze lokale sociale instanties?
Mieke Bleij, directeur van kringloopcentrum legt uit: “We werden door ROC-Midden Nederland uitgeroepen tot beste Leerbedrijf 2018 en daarmee wonnen we o.a. ook een geldbedrag om door te geven aan andere lokale en sociale goede doelen. Wat deze instanties met ons verbindt is dat ze allen op hun eigen terrein aan een eigen specifieke doelgroep gespecialiseerde opvang in een sociale inspirerende omgeving bieden. En hoe mooi is het als de ene sociale lokale ANBI stichting op zo’n manier een andere kan helpen..”

Leerbedrijf van het jaar 2018
Op 13 juni 2018 werd Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden in de Stadsschouwburg Utrecht tijdens het Uitblinkers gala van ROC-Midden Nederland uitgeroepen tot Leerbedrijf van het jaar 2018. Naast de waardering voor de inzet van de medewerkers van het Kringloopcentrum en een mooie plaquette, leverde dat ook een “doorgeefcheque” op om àndere lokale goede doelen een financieel steuntje in de rug te geven. Met deze laatste donatie aan Stichting Beytna is de cheque daarmee opgesoupeerd. Op 5 juni 2019 mochten wij, als winnaar van 2018, op onze beurt de “ROC-MN Leerbedrijf van het Jaar 2019” trofee overigens uitreiken aan Naviva Kraamzorg.

Niet alleen voor een beter milieu en meer werkgelegenheid in Amersfoort; ook een sociaal hart
We zijn een stichting met een ANBI-status (een goed doel zonder winstoogmerk). Wij staan voor milieu en hergebruik, én sociale werkgelegenheid. Naast het hergebruiken en recyclen van goederen worden van de opbrengsten zoveel mogelijk nieuwe werkplekken gecreëerd voor iedereen die dat nodig heeft. Met het doneren van textiel en spullen helpen de inwoners van Amersfoort dus mee aan een beter milieu en lokale sociale werkgelegenheid. We gebruiken al onze opbrengsten voor sociale werkgelegenheid, nieuwe leerwerkplekken en natuurlijk ondersteunen we waar mogelijk ook lokale en sociale goede doelen. Een ander voorbeeld is de Salverda munt, waarvan de opbrengst jaarlijks gedoneerd wordt aan de Voedselbanken in zowel Amersfoort als Leusden.

Voor meer informatie over:
- Het Toon Hermans Huis Amersfoort: www.thha.nl
- Culturele huiskamer De Volmolen: www.volmolen-amersfoort.nl
- Stichting Beytna: www.beytna.nl
- Stadboerderij de Vosheuvel: www.devosheuvel.nl